tessbode.nl
www.tessbode.nl
LinkedIn info@tessbode.nl


Specials voor juristen

Juristen blijven een doelgroep waar ik met veel plezier voor werk. Vanwege mijn eigen achtergrond als jurist signaleer ik snel wat er speelt en begrijp ik de specifieke eisen die de omgeving aan juristen stelt. Dat helpt!

 • Patroonstraining/begeleiders stagiaires

  Via OSR (Le Tableau) en Scholten Advies geef ik ééndaagse trainingen voor patroons/begeleiders van stagiaires. De training richt zich op het professionaliseren van de begeleiding van stagiaires.
  Aan bod komen: het gebruiken van het door de Orde ontwikkelde portfolio voor stagiaires, het ontwikkelen van diverse coachingsvaardigheden, het geven feedback en omgaan met verschillende leerstijlen. (5 punten Orde van Advocaten)

 • Intervisiebijeenkomsten voor juristen

  Intervisie is een middel om de vakbekwaamheid te bevorderen. Het gaat hierbij niet om de inhoud (hoe los ik deze kwestie op?) maar om de vraag hoe komt het dat ik het lastig vind deze kwestie op te lossen. Het persoonlijk functioneren staat centraal.
  Volgens een vaste methodiek worden werkgerelateerde kwesties besproken aan de hand van door de deelnemers zelf in te brengen casus. Minimum aantal deelnemers: 5, maximum: 8.

  De Orde van Advocaten stimuleert intervisie en verleent hieraan opleidingspunten.

 • Ontwikkelingstraject voor advocaat-medewerkers

  Dit ontwikkelingstraject heb ik samen met Eveline Tjabbes opgezet en is bestemd voor advocaat-medewerkers. Deze groep staat vaak onder druk door de hoge eisen die in deze levensfase veelal zowel qua werk als privé aan hen worden gesteld. Dit maakt deze groep kwetsbaar uit balans te raken en plezier in werk te verliezen.
  Inmiddels bieden twee kantoren hun medewerkers ons traject aan als secundaire arbeidsvoorwaarde. Het traject bestaat uit 5 bijeenkomsten over een periode van een 6 maanden. De feedback van zowel de medewerkers als de kantoren is zeer positief!

 • De Overstap

  In samenwerking met Bernadette van Leeuwen geef ik een workshop voor advocaten, notarissen of anderszins juridisch geschoolden die een overstap willen maken naar het bedrijfsleven of recent hebben gemaakt.
  Waar ligt jouw toegevoegde waarde? Wat zijn de valkuilen? Uit eigen ervaring weten we dat ze er zijn!
  Eerstvolgende bijeenkomst: september 2012

Interesse? Voor meer informatie neem contact op.