tessbode.nl
www.tessbode.nl
LinkedIn info@tessbode.nl


Loopbaanadvies

Mensen roepen om zeer diverse redenen mijn hulp of advies in bij hun loopbaan. Wat er ook speelt, mijn doel is te zorgen dat iemand weer grip krijgt op zijn carrière en in staat is keuzes te maken.
Onderstaande trajecten doe ik in opdracht van verschillende organisaties voor medewerkers die een stap willen (en soms moeten) maken binnen of buiten hun organisatie.
Particulieren zijn uiteraard ook welkom

  • Loopbaankeuze

    Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik? Dit zijn essentiële vragen als je je aan het bezinnen bent op vervolgstappen. Blijven of weggaan? Zit ik wel op de juiste plek? In het goede vakgebied? Competenties, vaardigheden, talenten en valkuilen worden besproken. Met als doel dat jij weer weet welke weg te gaan, zo concreet mogelijk.

  • Sollicitatietraining/netwerk aanspreken

    Hoe kom ik in gesprek? Hoe zet ik mezelf goed neer? Waar moet ik op voorbereid zijn? Salarisonderhandelingen. Het houden van een presentatie. De elevatorpitch. Wat zijn ook alweer mijn kerncompetenties? Netwerken, hoe pak ik dat aan? Soms is het al lang geleden dat je je op de arbeidsmarkt hebt begeven. Even oefenen, een update kan geen kwaad en zorgt dat je effectiever te werk gaat.

  • Persoonlijk Ontwikkel Plan

    Een veelgebruikt instrument binnen organisaties om medewerkers aan te zetten tot het nemen van concrete stappen in hun eigen ontwikkeling. Ook ik maak hiervan gebruik. Je formuleert doelen én hoe ze te bereiken stapsgewijs. Binnen welke tijd? Wat heb je nodig om die doelen te bereiken en hoe borg je dat je ook daadwerkelijk aan de slag gaat en blijft! M.a.w. een POP moet SMART zijn! Specifiek Meetbaar Acceptabel Realistisch Tijdgebonden. Te volgen in een workshop of individueel. [lees meer .. ]

Interesse? Voor meer informatie neem contact op.